MEDIFIT ULTRA СПРЕЈ СО 10 % ПРОПОЛИС

Особини и намена: Medifit ultra е безалкохолен производ кој содржи 10 % прополис кој се користи за заштита и опоравување на слузницата на грлото и усната шуплина. Се користи при настинка и грип, бактериски инфекции на горните респираторни патишта, синузитис, зголемена секреција на слузокожата на носот, при воспалителни процеси на усната шуплина и грлото, херпес, парадентоза и парадoнтопатија, проблеми со гастроинтестиналниот систем како што се гастритис и колитис. Medifit ultra може превентивно да се употребува при воспалителни процеси на уво, грло, нос, ушна шуплина, горни респираторни патишта, подигнување на општата состојба на организмот, како и за одбрана на организмот од бактериски инфекции пред започнување со антибиотска терапија.

Состав: Medifit ultra спрејот со прополис содржи 10 % сува материја од прополис растворена во макрогол

Дозирање и начин на употреба: возрасни и деца над 12 години, 3 пати на ден по две впрскувања во усната шуплина. Производот не е наменет за лица кои се осетливи на било која состојка и деца под 12 години.

Пакување: стаклено шише од 20 ml со распрснувач

Чување: да се чува на температура до 25⁰C, подалеку од дофат на деца.