HERBIFIT СИРУП ОД ИСЛАНДСКИ ЛИШАЈ, 200 ml

Особини и намена: Herbifit сирупот од исландски лишај е диететски производ, кој се користи при иртација на слузокожата на грлото при сува кашлица, како и при воспаленија на усната шуплина и ждрелото. Исландскиот лишај содржи горчливи супстанции и значајна количина полисахариди растворливи во вода кои имаат слузни својства. Овие супстанции делуваат заеднички во намалување на рефлексот на кашлање.

Состав: 100 g Herbifit сирупот од исландски лишај содржи 5 % исландски лишај – декокт (Cetraria islandica L., Parmeliaceae – Lichenes)

Останати состојки: сахароза, натриум бензоат (конзерванс) и вкус на портокал

Дозирање и начин на употреба: Возрасни 15 ml три пати на ден, мали деца на училишна возраст 5 ml три пати на ден и доенчиња 2,5 ml три пати на ден.

Чување: Да се чува на температура до 25 ºC, подалеку од дофат на деца. Пред употреба да се протресе шишето.