ЈЕKОМЕД МАСТ 30 g

Особини и намена: Јекомед маст помага кај изгореници предизвикани од сонце и помали изгореници предизвикани од други агенси. Јекомед маст ја олеснува и забрзува регенерација на иритирана и оштетена кожа.

Состав: Petrolatum, Fish Oil, Cera Alba, Olea Europea Fruit Oil, Alcohol, Vanillin, Rerinyl Palmitat.

1 g маст содржи 240 mg рибино масло.

Дозирање и начин на употреба: маста се нанесува на кожата во тенок слој, без втривање, 2 до 3 пати во текот на денот.  Само за надворешна употреба.

Пакување: 30 g

Чување: да се чува на температура до 25⁰C, подалеку од дофат на деца