ДЕРМАВИТ КРЕМА ЗА ПСОРИЈАЗА

Особини и намена:  Дермавит кремата за псоријаза, егзема и дерматит спаѓа во групата на козметика со посебна намена. Дермавит кремата ја хидратизира и омекнува кожата и помага во регенерација и смирување на незината површина. Има противоспалително, антисептично и фунгицидно дејство. Успешно помага кај атопичен дерматит, неуродерматит и егземи на тој начин што го намалува чешањето, лупењето и црвенилото на кожата за само неколку часа после примената. Кај псоријаза доведува до обновување на кожата како и нормализација на најзиниот изглед и функција.

Состав: цинк оксид, салицилна киселина, течен парафин, вода, природен восок, екстракт од ајдучка трева, ментол, екстракт од невен, екстракт од жалфија, цетостеарил алкохол.

Дозирање и начин на употреба: се нанесува во тенок слој на кожата еднаш дневно (препорачливо е навечер)

Пакување: 100 ml

Чување: да се чува на температура до 25⁰C