VITAMINA D3 KAPSULA TË BUTA 2000 IU

Vetitë dhe qëllimi: Vitamina D3 është një prohormon me disa metabolitë aktivë që veprojnë si hormone. Marrja e kësaj vitamine përmes ushqimit është mesatarisht shumë e vogël, është rreth 20% e nevojave totale ditore, sepse shumë pak ushqime përmbajnë në mënyrë natyrale vitaminën D3. Është vlerësuar se më shumë se një miliard njerëz në mbarë botën kanë nivele të ulëta të vitaminës D3 në gjakun e tyre. Kapsulat e vitaminës D3 janë një shtesë diete e krijuar për të ruajtur funksionin normal të sistemit imunitar dhe funksionin normal të kockave dhe muskujve. Përveç ruajtjes së densitetit të kockave,Vitamina D3 gjithashtu merr pjesë në mineralizimin e matricës së kockave, si dhe në ruajtjen e nivelit të kalciumit në kocka. Roli i tij në infeksionet virale, sëmundjet autoimune, sëmundjet e lëkurës, demencën dhe depresionin është veçanërisht i rëndësishëm.

Përbërja: një kapsulë përmban vitaminë D3 (kolekalciferol) 2000 IU (50 µg)

Përbërës të tjerë: vaj luledielli i rafinuar, glicerinë, xhelatinë viçi, trigliceride me zinxhir të mesëm, DL-alfa-tokoferol.

Dozimi dhe mënyra e përdorimit: fëmijët mbi 4 vjeç 1 kapsulë në ditë. Përmbajtja e kapsulës shtrydhet në një lugë çaji dhe jepet. Të rriturit 1 deri në 2 kapsula në ditë.

Paketimi: 30 dhe 120 kapsula xhelatine të buta

Ruajtja: Të ruhet në temperaturë deri në 25 ºC,të mbahet largë nga kontakti me fëmijët.