QESE KALCIUM 400 DIREKT

Vetitë dhe qëllimi: Kalcium 400 DIRECT është një produkt dietik, një suplement dietik që përmban kalcium, vitaminë C, zink dhe vitaminë D3. Është menduar për parandalimin dhe lehtësimin e alergjive nga dielli, ushqimi dhe poleni, parandalimi i osteoporozës dhe osteopenisë, si dhe për të përmirësuar stabilitetin e kockave. Kalciumi ndihmon me alergjitë duke reduktuar aktivizimin e histaminës e cila është përgjegjëse për teshtitjen, kruajtjen, lotin dhe reagime të ngjashme. Gjithashtu kontribuon në rritjen dhe zhvillimin e duhur të kockave, dhimbjet e muskujve dhe kyçeve, gjendjet si depresioni, hipoglikemia, artriti, etj.sekretimi i histaminës dhe kështu zinku çon në reduktimin e ndihmon në parandalimin e alergjive, ndërsa vitamina D3 ndihmon në përthithjen e kalciumit në zorrët.

Përbërësit: një qese përmban karbonat kalciumi 400 mg, vitaminë C (acid L-askorbik) 40 mg, glukonat zink 5 mg dhe vitaminë D3 (kolekalciferol) 2,5 mcg.

Përbërës të tjerë: dekstrozë, acid citrik, aromë portokalli, ëmbëlsues stearat magnezi: aspartam dhe acesulfame.

Paketimi: 20 qese.

Dozimi dhe mënyra e përdorimit: një qese hidhet direkt në gjuhë një ose dy herë në ditë. Granula nga qesja shkrihet shumë shpejt në gjuhë, kështu që nuk është e nevojshme të shtoni lëng.

Ruajtja: Të ruhet në temperaturë deri në 25 ºC, të mbahet largë nga kontakti me fëmijët.