PASTILE LOZENGE AKTIVE

Vetitë dhe qëllimi: Lozenge aktiv janë një produkt dietik që përdoret për të mbuluar mukozën e fytit dhe gojës. Rekomandohet për infeksione të lehta të zgavrës së gojës, inflamacion të mishrave të dhëmbëve dhe mukozave të gojës, për simptomat e ftohjes dhe gripit si: dhimbje në gojë, tharje dhe kruarje të fytit, ngjirurit e zërit dhe erë e keqe.

Përbërja: një pastilë përmban 0,7 g mjaltë, 3 mg zink (citrat zinku) dhe 1,6 mg klorur cetilpiridine.

Përbërës të tjerë: sheqer, shurup glukoze, rregullues aciditeti (acidi laktik), ngjyra (quinoline E 104), mentol, mjaltë dhe aromë limoni

Dozimi dhe mënyra e përdorimit: fëmijët nga 4 deri në 10 vjeç maksimumi 4 pastile gjatë ditës (çdo 6 orë 1 pastile), fëmijët nga 10 deri në 12 vjeç maksimumi 6 pastile gjatë ditës (çdo 3 deri në 4 orë pas 1 pastile) , të rriturit dhe fëmijët mbi 12 vjeç deri në maksimum 8 pastile në ditë (çdo 2 deri në 3 orë 1 pastile). Produkti nuk është i destinuar për personat që janë të ndjeshëm ndaj ndonjë përbërësi, fëmijët nën 4 vjeç, gratë shtatzëna dhe në laktacion, diabetikët dhe njerëzit që kanë plagë të hapura në zgavrën e gojës, sepse kloruri i cetilpiridinës ngadalëson procesin e shërimit të plagëve.

Paketimi: 24 pastile

Ruajtja: Të ruhet në temperaturë deri në 25 ºC,të mbahet largë nga kontakti me fëmijët.