EUROGINE – T 380 – Cu SPIRALE

Spiralja EUROGINE Novaplus T 380 Cu është e përbërë nga një sipërfaqe bakri prej 380 mm2. Për nga forma, madhësia dhe sasia e bakrit është e njëjtë me argjendin. Një ndryshim në zgjedhjen e bërthamës së bakrit mund të ndodhë nëse pacienti ka gjakderdhje të rëndë. Aplikimi i spirales kryhet në parimin e “tërheq dhe shty”. Ofron 99.99% mbrojtje kontraceptive për një periudhë 5 vjeçare. Sasia e madhe e joneve të bakrit në mukozën e qafës së mitrës pengon lëvizshmërinë dhe qëndrueshmërinë e spermatozoideve, duke parandaluar kalimin e tyre nëpër mukozën e qafës së mitrës ose shkatërrimin e tyre të plotë.

Komponent Përbërja Dimenzionet
IUD struktura Polietilen + sulfat bariumi Normal :(Ref.01020100): Gjër:31mm Gjat:33mm Diametri: 0,4 mm Gjatësia 302 mm
Tel Bakër me pastërti 99,99% 382 mm, Diametri i bërthamës së argjendit:0,1mm
Fije Polietilen Diametri: 0,25mm, Gjatësia: 280 mm x 2
Shkop Polipropilen Diametri:2,20 mm, Gjatësia: 200 mm
Kanulë për futje Polipropilen Diametri:3,8 mm, Gjatësia: 195 mm
Shkallë e sipërme Polipropilen Gjerësia:7,8 mm, Gjatësia:12,5 mm, Lartësia:6.25 mm