СУПЕР КОЛАГЕН + Ц ТАБЛЕТИ

Особини и намена: Супер колаген + Ц претставува најчист биоактивен хидролизиран колаген тип 1 и 3 , бидејќи содржи ензимски обработени 19 аминокиселини со мала молекулска маса кои заедно со витаминот Ц дополнително го формираат и надополнуваат колагенот во ткивата. Со специјална и напредна технолоша постапка на ензимска хидролиза Neocell колагенот тип 1 и 3 со големина од 300 000 далтони се намалува на само 3000 далтони, со што се постигнува негова потполна ресорпција (90-95%) при орална администрација на само 2 таблети дневно. Се препорачува за зајакнување и обновување на зглобови, лигаменти, тетиви и мускули, после хируршки интервенции, кај сркшеници, варикозни вени, како и докажано моќно дејство во борба против појава на целулит.

Состав: една таблета содржи колаген (тип 1 и 3) 1 g и витамин Ц 10 mg

Останати состојки: може да содржи растителен магнезиум стеарат и сулфити во траги

Дозирање и начин на употреба: 2 таблети дневно. Производот не е наменет за лица кои се осетливи на било која состојка, лица помали од 18 години, трудници и доилки.

Пакување: 60 таблети

Чување: Да се чува на температура до 25 ºC, подалеку од дофат на деца