СПРЕЈ 8

Особини и намена:  СПРЕЈ 8 е природен, лесен и немасен производ за кожа кој содржи моќни растителни екстракти. Производот е наменет за благи воспаленија на кожата, како помошна терапија при лекување на рани од изгореници, посекотини, убоди од инсекти и постоперативни рани. Исто така, помага во лекување на рани кај декубитис и дијабетично стапало. DERMAXANTM претставува главна активна состојка на СПРЕЈ 8 која има клиничка докажаност во зараснување на раните.

Состав: прочистена вода, DermaXanTM (екстракт од агзокарпот на Garcinia mangostana L.), растителни екстракти (плод на Quercus infectoria Oliv., лист на  Azadirachta indica A. Juss, лист на Phyllanthus niruri L., лист на Chromolaena odorata).

Дозирање и начин на употреба: се прскаат 3 до 4 млазници од спрејот неколку пати во денот на кожата и се остава да се впие. Не е потребно испирање.

Пакување: 50 ml

Чување: да се чува на температура до 25⁰C, подалеку од дофат на деца.