ОПТИМУМ Д3 1000 IU КАПСУЛИ

Особини и намена: Оптимум Д3 содржи липосолубилен витамин Д3 од природно потекло со одлична апсорпција. Претставува единствен диететски препарат на пазарот со доза на витамин Д3 која ги задоволува оптималните дневни потреби на препораките на Светската Здравствена организација. Примарната улога на витаминот Д е во метаболизмот на калциум и фосфор. Производот се користи кај лица со остеопороза, остеопенија, рахитис, автоимуни, кардиоваскуларни, малигни болести, превенција (карцином на дојка, простата и дебело црево), зголемување на отпорноста на организмот, псоријаза, нормална функција на имолошкиот систем, одржување на здрави заби.

Состав: една капсула содржи витамин Д3 (холекалциферол) 1000 IU

Останати состојки: средство против згрутчување (силициум диоксид), емулгатор (магнезиум стеарат, микрокристална целулоза)

Дозирање и начин на употреба: возрасни и деца над 18 години 1 капсула на ден. Производот не е наменет за лица кои се осетливи на било која состојка, лица под 18 години, лица со хиперкалцемија и хиперпаратироидизам, трудници и доилки.

Пакување: 60 капсули

Чување: Да се чува на температура до 25 ºC, подалеку од дофат на деца