ЛОЗЕНГЕ ИСЛАНДИКА ПАСТИЛИ

Особини и намена: Лозенге исландика пастилите претставуваат диететски производ, додаток во искраната кој содржи екстракт од исландски лишај. Се користат за обложување на слузницата на грлото и устата. Благодарение на присувството на исландскиот лишај, пастилите се користат за иритабилна кашлица, бронхитис, воспаление на слузницата на грлото, лекување на хронични белодробни воспаленија, диспепсија и губење на аптетитот.

Состав: една пастила содржи екстракт од исландски лишај (Lichen islandica extractum) 0,9 g, мед 1,6 g, екстракт од 20 билки 0,4 g и витамин Ц 240 mg

Екстрактот од 20 билки се однесува на: сладок корен, лист oд тегавец, нане, капина, еукалиптус и жалфија, цвет од камилица, бозел, кичица, липа, невен, јаглика и лопен, надземни делови од велигденче, мајчина душица и анасон.

Останати состојки: шеќер, гликозен сируп, ментол, арома на мед, арома на анасон и еукалиптус

Дозирање и начин на употреба: 1 до 2 пастили неколку пати на ден. Производот не е наменет за лица кои се осетливи на било која состојка, трудници, доилки и дијабетичари

Пакување: 24 пастили