КОЕНЗИМ Q10 КАПСУЛИ

Особини и намена: Коензим Q10 капсулите се диететски производ, додаток во исхрана кој се употребува при замор, недостасток на енергија во телото и срцето. Коензим Q10 е супстанца која има значајна улога во организмот и се наоѓа во секоја клетка. Најголема концентрација на коензим Q10 се наоѓа во клетките на срцевиот мускул. Освен тоа тој е силен антиоксиданс и помага во превенција на настанување и развој на артеросклероза.

Состав: една капсула содржи коензим Q10 30 mg

Останати состојки: микрокристална целулоза, сорбитол и магнезиум стеарат

Дозирање и начин на употреба: една капсула на ден подолг временски период. Производот не е наменет за употреба кај лица кои се осетливи на било која состојка, лица кои употребуваат антикоагулантна терапија, бремени жени и деца под 10 години.

Пакување: 30 капсули

Чување: Да се чува на температура до 25 ºC, подалеку од дофат на деца.