Веногел 75 мл

Веногел 75 мл


Карактеристики и намена : Веногелот помага кај проширени вени, ги намалува болките, чувство на тежина и замор во нозете и ја подобрува циркулацијата. Екстрактот на дивиот костен го подобрува капиларниот крвоток и протокот на венската крв,го намалува собирањето на течностите во ткивото, што резултира со антиинфламаторен ефект. Присаството на етерични масла од лаванда и рузмарин делуваат рубефацијентно. Фармацевтскиот облик на гелот овозможува лесно нанесување на кожа и влакнестите делови како и добра абсорбција. Освен тоа гелот не ја мрси кожата и лесно се испира со вода.

Дозирање и начин на употреба
Се нанесува во тенок слој повеке пати на ден на болното место.