Уропил

Уропил

40 капсули Диететски производ , додаток во исхрана kaj бубрежни колики и уретрални камења
Особини и намена : УРОПИЛ капсулите со својата едноставна формула помагаат во разградување на уретралните камчиња благодарение на присуството на терпените кои се метаболизираат во глукурониди. Глукуронидите го растопуваат калциумот вграден во камчињата. Диуретскиот ефект на УРОПИЛ капсулите се базира на дејството на келолгликозидите и терпенот кои го зголемуваат реналниот проток на крвта и гломеруларната филтрација. Со диуретскиот ефект на УРОПИЛОТ се овозможува преку мокрењето да се исфрлат уретралните камчиња. Келин, виснагин и келолгликозидите се главните активни компоненти во екстрактот на растението кела ( Ammi visnaga ), а активни компоненти во растението Cymbopogon proximus се проксимадиол и терпени. УРОПИЛ капсулите своето спазмолитично дејство го покажуваат преку проксимадиол и келинот кој имаат релаксирачки ефект на мускулатурата на уретерот со што се задржува нормалниот мускулен тонус и се олеснува исфрлањето на уретралните камчиња. УРОПИЛ капсулите се диететски производ, додаток во исхраната наменети за ублажување на бубрежните колики и помага при разградување и одстранување на бубрежните и уринарните камчиња.

Дозирање и начин на употреба
Производот е наменет за возрасни лица.
Доколку производот се зема на препорачаниот начин не се очекуваат несакани ефекти.
Кај мал број на пациенти, како и во случаи на пречекорување на дозата можат да се појават алергиски реакции на кожата, нагон на повраќање или вртоглавица.