Уроголд филтер чај 20 x 1,5 g

Уроголд филтер чај 20 x 1,5 g


Намена : Помага во отстранување на симптомите на воспаление на мочниот меур и уринарниот тракт.
Делување : Лозовиот лист од мечкино грозје содржи гликозиди кои во уринарниот тракт делуваат како антисептик. Надземениот дел од килавица заради содржината на сапонини го стимулира лачењето на урина и на тој начин овозможува подобро испирање на уринарниот тракт. Коренот од магдонос содржи етерично масло со апиол, кој го стимулира бубрежниот паренхим што резултира со силен диуретичен ефект. Сладкиот корен заради присуство на глициризинската киселина делува бактериостатски. Листот од нане дава карактеристичен, освежувачки вкус.
Состав : Уроголд филтер чајот содржи :
Лозов лист од мечкино грозје (Uvae ursi folium)
Корен од зајачки трн (Ononidis radix)
Килавица надземен дел (Herniariae herba)
Корен од магданос (Petroselini radix)
Лист од нане (Menthae piperitae folium)
Сладок корен (Liquiritiae radix)

Начин на употреба
Една филтер кесичка прелијте ја со 2-3 dl зовриена вода и поклопете.
По 5-10 мин одстранете ја филтер кесичката и пијте го чајниот напиток разладен и незасладен.