Слим Фит чај 20 x 1,5 g

Слим Фит чај 20 x 1,5 g


Особини и намена : Помага при регулација на телесната тежина.
Делување : Активните компоненти на кора од крковина и лист од сена (антракинони и нивните редуцирани деривати) ја потикнуваат работата на дебелото црево и со тоа го потикнуваат неговото празнење. Етеричните масла на ким, нане, цвет на камилица и анасон ги релаксираат цревните мускули и го подобруваат ослободувањето од гасови. Сладкиот корен е лесен пургатив па и тој допринесува за празнење на цревата. Плодот од смрека содржи етерични масла кои го потикнуваат бубрежниот епител и влијаат на зголемено излачување на урина. Со оваа комбинација на лековити билки се регулира столицата. Со регулација на столицата не се внесуваат прекумерни калории. Додека пак со зголемено излачување на течностите се регулира телесната тежина.
Состав : Слим Фит чајot содржи:
Лист од сена (Sennae folium)
Кора од крушина (Frangulae cortex)
Лист од нане (Menthae piperitae folium)
Цвет од камилица (Matricariae flos)
Плод од ким (Carvi fructus)
Плод од анасон (Foeniculi fructus)
Сладок корен (Liquiritiae radix)
Плод од смрека (Juniperi fructus)

Начин на употреба
Една филтер кесичка да се прелие со 200 мл зовриена вода, да се промеша и да постои во поклопен сад 30 мин.
Чајниот напиток се спрема секогаш свеж и се пие незасладен пред спиење и на сабајле на гладно.