Сируп од тимјан 200 ml

Сируп од тимјан 200 ml

Thymi sirupus
Особини и намена : Сируп од тимјан ги намалува грчеви на глатки мускули на дишните патишта и олеснува искашлување на бронхијални секрет. Се препорачува како помош кај кашлица со обилен секрет. Сируп од тимјан е диететски производ, додаток во исхрана со намена за полесно искашлување.

Дозирање и начин на употреба
Возрасни лица земаат три пати на ден по една супена лажица (15 ml).
Мали деца и чколски деца три пати на ден по една кафена лажица (5 ml).
Бебиња који дојат по пола лажица (2,5 ml) три пати на ден.