Cируп од исландски лишај 200 ml

Cируп од исландски лишај 200 ml

Lichenis islandici sirupus
Особини и намена : Исландскиот лишај содржи големи количини во вода растворливи полисахариди који имаат слузни особини, лихенска киселина и горки материи. Комбинација на овие твари ублажуваат иритација на кашал. ХЕРБИФИТ сируп од исландскиот лишај е диететски производ, додаток на исхрана со намена против кашлица и се препорачува како помош кај надразнет кашал који предизвикува воспалениа на дисајни органи.

Дозирање и начин на употреба
Возрасни лица земаат по една супена лажица (15 ml) три пати на ден.
Мали и школски деца по една кафена лажичка (5 ml) три пати на ден.
Бебиња који дојат по пола кафена лажичка (2,5 ml) исто така три пати на ден.
Пред употреба содржината на шишенцето треба добро да се протресе.