Сируп од бел слез 200 ml

Сируп од бел слез 200 ml


Особини и намена : Слузта која ја содржи овој сируп ја обложува слузницата на грлото и на ждрелото и на тој начин ја намалува дразбата на кашлицата. Сируп од бел слез е диететски производ, додаток на исхраната со намена за смирување на кашлица.

Дозирање и начин на употреба
Возрасни земаат три пати на ден по една лажица (15 ml)
Мали деца и школски деца земаат три пати на ден по една лажичка (5 ml)
Доенчиња по пола лажичка (2,5 ml) три пати на ден.