Полар гел 250 мл

Полар гел 250 мл


Карактеристики и намена : Полар гелот се препорачува кај болки и вкочанетост на мускулите и зглобовите, ослабена циркулација, замор и чувство на тежина, напнатост во мускулите и кај ревматски проблеми. Погоден е како кај постари лица така и кај спортисти и рекреативци. Содржи ментол и камфор чиво делување предизвикува силен разладен ефект, кој пак причинува намалување на болките, опуштање на ткивата како и подобрување на циркулацијата. Ментолот има благо антисептично делување на нервните завршетоци што доведува до моментално намалување на болката. Исто така, влијае на рецепторите за температурата и предизвикува чувство на ладење. Делува релаксаторно, помага при опуштање на мускулатурата и ја намалува прегрејаноста на воспалените места.

Дозирање и начин на употреба
Се нанесува во тенок слој на третираните места (чело, тил, слепочници, под нос, гради, грб, раце, стапала, мускулите на нозете) спрема потреба со постепено втривање.
Лесно се размачкува, брзо се впива и не ја масти облеката.
Пред употреба да се избегнуваат подрачјата околу очите.