Фармагин Bагитории

Фармагин Bагитории

Се користат кај ХПВ инфекции 5 и 10 вагитории
Особини и намена : Темелен поим на ароматерапија е хемотип или хемиска трка. Хемотипот на етерично масло зборува за главните особини на хемиските компоненти на овие вагиналети, а тоа значи дека етеричното масло добиено од ист ботанички вид може да има различен хемиски состав, а исто така и различно делување во зависност од микроклимата и генетските модификации. Поради тоа е важно да се истакне дека хемотипизираното етерично масло кое е главно во составотна овие вагиналети е со јасен хемиски состав и исклучително се препорачува при инфекции предизвикани од ХПВ вирус , при вагиналната кандидијаза и притоа не предизвикува никакви несакани ефекти.
Состав: HTEU Равенсара, Melaleuca Alternifolia, Niauli (Melaleuca quinquenrvia), HTEU Cinnamoni folium и Calophyllum Inophyllum (Taman).

Дозирање и начин на употреба
Фармагин вагиналетите се аплицираат вагинално, еднаш на ден и тоа навечер пред спиење.
Со употребта се започнува после менструалниот циклус и трае 20 дена.
Се препорачува да се применува после секој менструален циклус и тоа вкупно во тек на три месеци.
Производот не смеат да го употребуваат трудници.