Омега 3 1000

Омега 3 1000

Диететски производ, додаток во исхрана Наменет е за заштита на срцето и крвните садови 30 и 75 капсули
Особини и намена : Рибиното масло со кое се наполнети овие капсули содржи оптимални количини на Омега 3 масни киселини наменети за заштита на срцето и крвните садови. Омега 3 масните киселини го намалуваат зголемениот крвен притисок, го намалуваат зголеменото ниво на триглицериди при што помагаат при спречување и развој на атеросклероза. Поради наведените особини Омега 3 масните киселини се препорачуваат за заштита на срцето и крвните садови. Важно е да се напомене дека кај Pharmamed Омега 3 е застапен HALAL и KOSHER стандардниот квалитет.

Дозирање и начин на употреба
Препорачана дневна доза за заштита на крвните садови е 1 до 2 капсули за време на јадење еднаш дневно.
Препорачаната дневна доза да не се пречекорува.