Невен крема 50 мл

Невен крема 50 мл


Особини и намена : Невен крема помага кај помали воспалениа на кожата и при лекување на гребнатинки, површински ранички и убоди на инсекти. Екстрактот на цвет од невен подобрува настанување на гранулационо ткиво, позитивно влијае на епителизација и забрзува зараснување на рани. Затоа се користи за подобрување на епителизација кај гребнатинки, рани и улцерација. Има противвоспалително, антидерматозно и антимикробно дејство.

Дозирање и начин на употреба
Се нанесува во тенок слој повеке пати на ден на загрозено место.
Не мрси и може да се нанесува и на космати делови, на непокриени и покриени делови како и пред легнување во постела.