Мелем природен 15 и 30 мл

Мелем природен 15 и 30 мл


Карактеристики и намена : Природниот мелем е наменет за сите возрасти (деца, трудници, доилки, возрасни) така што ја штити кожата од различни надворешни влијаниа. Се препорачува кај детскиот пеленски осип, кај трудници за спречување на појави на стрии, а кај доилки за спречување на пукања на брадавиците. Мелемот помага и кај псоријаза, егземи, алергии на метали како и кај надразнета кожа од убоди од инсекти. Се препорачува кај сува и испукана кожа, кај тврда кожа подложна на лупење и перутање, кај помали опекотини, поблаги облици на инфекции на кожа како и кај кожа чуствителна на временски влијаниа.

Дозирање и начин на употреба
Се нанесува во мали количини, во тенок слој на оштетеното место 2-3 пати на ден.