Матичен млеч Royal Jelly 1000 mg со ацерола 10 врекиќки

Матичен млеч Royal Jelly 1000 mg со ацерола 10 врекиќки

Диететски производ, додаток на исхрана Биостимулатор на организмот, виталност и зајакнување на имунитетот.
Особини и намена : Royal Jelly или матичен млеч е ценет дар на природата, односно највреден пчелин производ. Матичен млеч е концентрат од аминокиселини, витамини (B5, B6 i C), минерали, ензими, елементи во траги и есенцијални масни киселини како што е 10 HAD (10-хидрокси-2-деценионската киселина), која не е можно да се најде никаде освен во матичен млеч. Матичниот млеч, поради присатсво на имуноглобулини ја зголемува природна отпорност на организмот кон разни инфекции и заболувања. Позитивно делува на зголемување на енергија и помага при болки во мускули и зглобови. Ацеролата, позната и како тропската вишна е една од најбогатите овошја со витамин C на земјата. Поради високиот степен на флавоноиди и органски киселини во ацеролата, докажано е подобро искористување на витаминот C. Витамин C во ацеролата е еден од најјаките антиоксиданти и допринесува за неутрализација на слободните радикали и го намалува нивното негативно дејствување на клеточното ткиво со што се зголемува имунитетот на организмот.

Се препорачува
Во период на опоравување после болест
За подобрување на општата состојба на организмот
За лица изложени на тежок психички и физички напор (памтење, учење, спорт)
За постари лица затоа што ги регенерира клетките на организмот, ја подобрува физичката подвижност, интелектуална сила и сполна желба итн.