Маст од невен 100 мл

Маст од невен 100 мл


Карактеристики и намена : Маста од невен е наменета за нега на испукана кожа, заздравување на помали ранички, заштита на кожата од студ, ветр и други надворешни влијаниа. Се употребува и за исекотини, опекотини на кожа и слузокожа. Може да се користи и за лекување на споро заздравувачки пукнатини на усните. Невенот има и антибактериски својства.

Дозирање и начин на употреба
Се нанесува во тенок слој на оштетеното место 2-3 пати на ден.
Служи само за надворешна употреба.