Мајчина душичка филтер чај  20 x 1,5 g

Мајчина душичка филтер чај 20 x 1,5 g


Намена : Напиток е со пријатен мирис и делува смирувачки, релаксира и опоравува.
Делување : Соединенија од кои потекнува делотворноста на мајчината душичка се тимол и карвакрол. Тоа се фенолските соединенија кои имаат антисептчни карактеристики и на чајот му даваат единствена арома. Напитокот од надземниот дел на мајчина душичка (Serpylli herba ) се употребува како средство кое помага при искашлување и како средство кое го намалува тонусот на мазната мускулатура. Се користи и против цревни паразити, особено против детски глисти. И научната и традиционалната медицина се сложуваат - штом се појават заразни болести се пие чај од мајчина душичка.
Состав : Мајчина душичка, надземен дел (Serpylli herba), pulvis
Припрема : Филтер кесичката прелијте ја со 2 dl зовриена вода и поклопете.
По 5 -10 минути извадете ја филтер кесичката и уживајте во природниот вкус. Засладете по желба.