Магнезиум 375 Директ Цитрат

Магнезиум 375 Директ Цитрат

Диететски производ, додаток на исхрана За дневно надополнување на магнезиум
Особини и намена : Зошто магнезиумот е важен за организмот? Магнезиумот е многу важен минерал за човековиот организам, затоа што е потребен за срцето, нервите и мускулите. Важен активатор е на бројни ензими и двигател на метаболните реакции на организмот. Магнезиумот има важна улога во нормално функционирање на мускулатурата на организмот, важен е за правилен развој на коски и заби, и допринесува во подобра функција на нервниот систем. Бидејќи телото не може да произведе магнезиум, потребно е да се внесе магнезиум во исхраната. Поради неурамнотежена исхрана, стрес и физички напор постои потреба за дополнителен внес на магнезиум во вид на додаток во исхраната. Препорачана дневна доза е 375 мг, што одговара на 1 кесичка Магнезиум 375 директ.
Пожелно е да се користи : -при напнатост и изложеност на секојдневен стрес -при физички активности и напор -при умор и исцрпеност -при грчеви во мускули -секојдневно за нормално функционирање на срцевиот мускул -секојдневно поради метаболизмот и создавање на енергија -секојдневно поради развој и одржување на нормални коски и заби -секојдневно поради рамнотежа на електролити Надополна на магнезиумот се препорачува во сите фази на животот – адолесценти, возрасни и постари лица. Пожелна е надополна со магнезиум и кај трудници и доилки за да се обезбеди доволна количина магнезиум на мајката и детето.
Кои се предности на Магнезиум 375 Директ? Магнезиум 375 ДИРЕКТ содржи 375 мг магнезиум во една кесиќка што одговара на препорачаната дневна доза. Магнезиум 375 ДИРЕКТ содржи магнезиум цитрат и магнезиум оксид. Магнезиум цитрат е од органско потекло, има добра биорасположивост и многу бргу се апсорбира. Благодарение на ова комбинација магнезиумот од овој производ многу бргу се апсорбира во крвта и со тоа допринесува до брзо опуштање на мускулите и напнатоста.

Се препорачува
Еднаш дневно содржината на кесичката да се истури директно на јазикот.
Гранулатот од кесичката многу брзо се топи на јазикот, затоа не е потребно да се додава течност.