Лозенге исландика

Лозенге исландика

Co екстракт од корен од исландскиот лишај, мед, витамин C, масло од еукалиптус и екстракти од уште 20 растениа Пастили, диететски производ, додаток во исхрана 24 пастили
Особини и намена : Лозенге исландика содржат супстанции кои благотворно делуваат на слузницата на усната шуплина и грлото. Се препорачуваат кај иритабилна кашлица при дополнителен напор на гласните жици (професионални пејачи, говорници), како и заштита на исушената слузница на горни дишни патишта при состојба на отежнато дишење низ нос.

Дозирање и начин на употреба
1-2 лозенги исландика се растопуваат во уста неколку пати во тек на денот.
Добро се поднесуваат и можат да се користат подолг временски период.