Лозенге D

Лозенге D

Со екстракт од сладок корен и ментол Пастили, диететски производ, додаток во исхрана 24 пастили
Особини и намена : Лозенге Д е диететски производ, кој се користи како додаток во исхраната . Содржат екстракт од сладок корен кој благотворно делува на слузницата на устата и грлото.

Дозирање и начин на употреба
По 1 лозенга да се растопи во устат на секој 2-3 часа.
Лозенге Д е производ без шеќер и е погоден за дијабетичари.
Не се препорачува на деца помали од 4 години.
Трудници и доилки смеат да земаат Лозенге Д само во консултација со лекар.
Препорачаните дози не смеат да се пречекорат.
Прекумерната употреба може да има лаксативен ефект.