Кондровит комплекс гел 75 мл

Кондровит комплекс гел 75 мл


Карактеристики и намена : Кондровит комплекс гелот е единствена комбинација на 8 активни состојки кои помагаат кај болки во зглобовите и мускулите. Производот содржи комбинација од глукозамин и кондроитин со екстракти на ѓаволска канџа, тимјан, метилсулфонилмент и етерично масло на еукалиптус. Присуството на кондроитин и глукозамин во овој гел влијае на подобро закрепнување на зглобните структури, како и намалување на болните состојби предизвикани со пропаѓањето на ’ рскавицата и артритис. Метилсулфонилмент, камфор, ѓаволска канџа, тимјан и етеричното масло на цимет и еукалиптус со своето делување помагаат кај намалување на воспаленија и болки. Погоден е за спортисти кај повреди и болки во мускулите.

Дозирање и начин на употреба
Се нанесува со втриење повеке пати на ден на болното место.