Коензим Q 10

Коензим Q 10

Диететски производ, додаток во исхрана 30 меки желатински капсули
Особини и намена : Коензим Q 10 е супстанција со важни функции во организмот и е присутен во секоја телесна келија. Најголема концентрација на коензим Q 10 има во срцето, меѓутоа со неговото присуство во секоја телесна келија учествува во создавање на енергија. Кај ослабено срце коензимот Q 10 ја зголемува количината на енергија и ја олеснува неговата работа. Освен тоа тој е силен антиоксиданс и помага во превенција на настанување и развиток на артеросклерозата. Коензим Q 10 е диететски производ, додаток во исхраната со намена да ја даде дополнителна енергија на организмот, особено на срцето, да ја зголеми физичката способност и да го подобри квалитетот на живот.

Дозирање и начин на употреба
Се зема 10 дена по една капсула наутро и една капсула навечер, а потоа се зема една капсула на ден, после јадење.