ХИАЛ ПРО АКТИВ СИРУП 500 ml

Хиал Про Актив Сируп 500 ml


Особини и намена : ХИАЛ ПРО АКТИВ сирупот е додаток во исхраната со посебна примена, за подобрување на подвижноста на зглобовите. Хијалуронската киселина е главна состојка на синовијалната течност, која се наоѓа во зглобовите и е неопходна за подмачкување на зглобната рскавица. Редовното зимање на хијалуронска киселина го подобрува подмачкувањето на зглобовите, ја зголемува вискозноста на синовијалната течност, ја храни зглобната рскавица со што им овозможува на зглобовите да останат свиткливи и подвижни.

Ходроитин сулфат е природна состојка која е богато застапена во зглобната рскавица. Таа сложена молекула го неутрализира дејството на ензимите кои ја ожтетуваат рскавицата и овозможува доток на вода и хранливи супстанци до нејзините клетки - хондроцити. Природната синтеза на хондроитинот во самите хондроцити со староста се намалува, па со тоа зглобните структури во покасната доба се подложни на побрзо пропаѓање.
Хиал Про Актив сирупот се користи кај: остеоартритис, дегенеративни промни на зглобовите, повреди на зглобните рскавици, спортските повреди, отежната подвижност, болки и вкочанетост на зглобовите.

Дозирање и начин на употреба
Една супена лажица (15 ml) еднаш на ден во период од 3 месеци.
Употребата на производот може да се продолжи по едномесечната пауза.