Хербилекс капки 50 мл

Хербилекс капки 50 мл

Капки за внатрешна и надворешна употреба.
Карактеристики и намена : Се користи за ублажување на разни симптоми. При внатрешна употреба помагаат кај болки во желудникот, кај надуеност во цревата, го намалуваат внатрешниот немир, напнатост, кај менструални и климактерични симптоми. При надворешна употреба се користат за главоболка, како помош кај замор, болки во мускулите и зглобовите и како прва помош кај забоболката и убод од инсекти.

Дозирање и начин на употреба
За внатрешна употреба 10-20 капки се ставаат во топол чај, вода или на коцка шекер.
Се зема 4-5 пати на ден за време на јадење.
За надворешна примена неразредените капки да се втријат неколку пати на болните места.
Кај главоболка и настинка може едновремено да се направи инхалација со пареа од Хербилекс капките.
Кај забоболка да се накапат неколку капки во забната шуплина или да се втрие на непцето околу болниот заб.