Хербифит капки за срце и циркулација 30 мл

Хербифит капки за срце и циркулација 30 мл

Капки за зајакнување на срцевиот мускул.
Карактеристики и намена : Помагаат при чувство на анксиозност и гушење, преоптеретеност на срцето предизвикана од секојдневните стресни ситуации или гојазност, а се препорачува и на постари лица како и на жените во климактериум. Тинктурата на глогот поволно делува на зајакнување на срцевиот мускул и регулација на работата на срцето, заедно со тинктурата на имела помага кај анксиозноста предизвикана од високиот крвен притисок. Активните компоненти од валеријана и маточина делуваат смирувачки.

Дозирање и начин на употреба
Хербифит капки за срце и циркулација најмногу се употребуваат до 3 пати на ден така што се пијат 20-30 капки во лажица со вода или на коцка шекер.