Хепавит

Хепавит

Диететски производ, додаток во исхрана 40 капсули
Особини и намена : Хепавит капсулите се диететски производ . Се користат како додаток во исхраната со цел да се заштити црниот дроб и да се помогне неговата регенерација во што е посебно делотворен. Се препорачува во сите состојби на намалена или оштетена функција на црниот дроб (замастен црн дроб), кај алкохоличари и кај пациенти кои се опоравуваат од хепатит.

Дозирање и начин на употреба
Се зема 3 пати на ден по една капсула.
Доколку јетрата е помалку замастена или потребна и е заштита се зема 2 пати на ден по една капсула.
Деца и адолесценти производот можат да го употребуваат само со препорака на лекар.
Деца и адолесценти производот можат да го употребуваат само со препорака на лекар.