Гинкомед  100

Гинкомед 100

Диететски производ, додаток во исхрана 30 меки желатински капсули
Особини и намена : Гинкомед 100 е диететски производ. Се користи како додаток во исхраната. Наменет е за подобра циркулација и помнење. Стандардизираниот екстракт од листови од Ginko ја подобруваат исхраната на мозокот со кислород и лактоза. Екстрактот делува на подобрување на церебралниот и периферниот проток на крв и истовремено со антиоксидантното дејство ги уништува слободните радикали. Се користи како помош при лекување на пореметувања во помнењето, потешкотии со концентрација, депресии, вртоглавица од васкуларно или непознато потекло, главоболка, несоница, прдменструален синдром, пореметувања на очите и шумовите во ушите.

Дозирање и начин на употреба
Гинкомед 100 меките желатински капсули се земаат еднаш на ден, после оброк со поголема количина на течност.
После двомесечно земање на препаратот се препорачува пауза од 30 дена.