Ѓаволска канџа гел 200 мл

Ѓаволска канџа гел 200 мл


Карактеристики и намена : Гелот ѓаволска канџа се користи при воспаление и болки во зглобовите и мускулите, како и за подобра подвижност на истите. Во коренот на билката ѓаволска канџа се наоѓа херпагосид кој делува антиревматски и противвоспалително и потикнува елиминација на токсини насобрани околу зглобовите. Ѓаволска канџа гелот ги намалува воспалителните процеси на зглобовите, ја штити ‘ рскавицата, намалува болки и зголемува подвижност. Ја намалува мускулната болка во предел на грбот, вратот и рамениците.

Дозирање и начин на употреба
Се масира на болните места (врат,грб,зглобови) 2-3 пати на ден и се остава да делува.