English breakfast филтер чај 20 x 2 g

English breakfast филтер чај 20 x 2 g


Состав : Лист од црн чај (Theae folium) 100%.
Англиски појадок (англ. English Breakfast tea) е мешавина на црн чај со полн, силен и интензивен вкус предвиден за конзумирање со млеко и шеќер, кој традиционално се служи со обилниот англиски појадок. Во мешавината се користат разни црни чаеви како асамски, цејлонски и кениски, како и кимун.
Припрема : Филтер врекичкаta прелијте ја со 2 dl зовриена вода и поклопете.
По 5 -10 минути извадете ја филтер врекичката и уживајте во природниот вкус. Засладете по желба.