Earl Grey (Црн филтер чај)  20 x 2 g

Earl Grey (Црн филтер чај) 20 x 2 g


Состав : Лист од црн чај (Theae folium) 93%, арома на портокал 7%.
Earl Grey (Црн чај) : Earl Gray е уште еден исклучително познат вид на чај. Тој може да се најде и во варијанта на зелен чај, но оригиналниот Earl Gray е црн кинески чај кому му е додадено масло на бергамон. Има исклучително препознатлива арома, мирис и вкус, и се пие без никакви додатоци (шеќер, млеко, лимон итн.). Чајот Ерл Греј содржи кинески чај, индиски Дарџилинг, цејлонски чај, и малку Лапсанг сучонг, силен, „чаден“ црн чај. Црниот чај вообичаено се пие без млеко, по потреба може да се додаде во мали количини.
Припрема :Филтер врекичката прелијте ја со 2 dl зовриена вода и поклопете.
По 5 -10 минути извадете ја филтер врекичката и уживајте во природниот вкус.