Дермавит пантенол крема 30 мл

Дермавит пантенол крема 30 мл


Карактеристики и намена : Ја негува кожата, помага кај обновување на површинските слоеви на кожата, кај зараснување и ублажување на помали ранички и свежи лузни. Пантенол е алкохол кој се трансформира до пантотенска киселина. Таа го подобрува создавањето на гранулационото ткиво, позитивно влијае на епителизацијата и го забрзува заздравувањето на раните.

Дозирање и начин на употреба
Се нанесува во тенок слој повеке пати на ден на оштетените места со лесна масажа.