Carpobil

Carpobil

Диететски производ, додаток во исхрана Се користи за ублажување на потешкотии при варење на храната, при надуеност, дијареа (пролив) и труење со храна. 30 капсули
Особини и намена : CARBOPIL е комплекс кој содржи две природни состојки: медицински јаглен и екстракт од коморач. Билниот јаглен одамна е познат како абсорбенс на различни состојки на системот за варење. Доколку се применува перорално има голем капацитет за врзување на токсините од микроорганизмите, гасовите и метаболитите од цревата, со што се зголемува нивната елиминација од организмот. Билниот јаглен не се апсорбира во системот за варење. Екстрактот од коморач ја подобрува перисталтиката на цревата и допринесува во елиминација на токсините и гасовите од организмот. Коморач содржи 2-7% етерични масла и околу 10% неиспарливи масла. Германската комисија ја одобрила употребата на коморач во лекување на диспептични тегоби ( надуеност, абдоминална болка, мачнина и подригнување). CARBOPIL е диететски производ, додаток во исхраната. Се применува со цел ублажување на потешкотиите што се јавуваат при процесот на варење на храната, како надуеност, дијареа ( пролив) и труење со храна и го намалува чувството на тежина во стомакот. Допринесува за подобра активност на системот за варење.

Дозирање и начин на употреба
За надуеност да се изџвака 1 до 2 таблети по јадење.
За дијареа (пролив) и труење кај возрасни се препорачува 3 до 4 таблети во текот на денот.
За деца постари од 3 години се препорачува по 1 таблета на ден, по јадење.
За деца таблетите се дробат во 200 ml чај или вода.