Арника гел 250 мл

Арника гел 250 мл


Карактеристики и намена : Арника гелот е наменет за масажа кај спортски повреди како и за освежување кај уморни нозе. Тинктурата на арника делува како аналгетик, го намалува интензитетот на болката, противвоспалително, имуностимулирачки и како адстригенс,го редуцира отокот и болката во случај на повреда и промените што настануваат при фрактури како хематоми, дислокации, контузии и едеми.

Дозирање и начин на употреба
На болнто место се нанесува гелот во тенок слој повеке пати на ден.