Алоја гел 100 мл

Алоја гел 100 мл


Карактеристики и намена : Алоја гелот е наменет за нега и обнова на надразнета, сува и испукана кожа како и за кожа подложна на чести инфекции. Со оглед на своето благородно делување на кожата алојата најде широка примена во козметиката. Извонредно ја влажни кожата затоа што продира до најдлабокиот дермален слој, ја подмладува кожата со тоа што го зголемува создавањето на фибробласт осум пати побрзо од нормално и на тој начин го забрзува лекувањето на раните. Извонредна е за сува, чуствителна и оштетена кожа, ги намалува старечките пеги на рацете, а делотворна е и кај псоријаза. Утврдено е дека гелот од алоја содржи 240 хранливи и лековити состојки како на пример витамини A,B1,B2,B3,B6,B12,C,E, фолна киселина, минерали и др.

Дозирање и начин на употреба
Се нанесува во тенок слој повеке пати на ден на проблематичните места.