pharmamed euroginesteryair

Pharmamed е индустриски производител на хербални производи, хербални лекови, диететски производи, козметика и врвни чаеви. Компанијата е основана 1997-ма год. и од тогаш во Pharmamed се почитуваат највисоките стандарди во фармацевтската индустрија со насоки на Европската фармакопеа. Контролата на квалитетот во Pharmamed е една од базите на деловната политика. Со своите високостручни кадри, модерен производствен процес, Pharmamed претставува една од најстабилните и најперспективните компании во Босна и Херцеговина.

Eurogine е компанија основана во 1991. год со седиште во Барцелона и е посветена на истражување, развиток и производство на гинеколошки производи за еднократна употреба и медицински средства особено контрацептивни спирали. Еurogine денес е присутна во преку 35 земји во светот. Соодветно избраната и инсертирана спирала и овозможува на жената приближно иста, дури и подобра контрацептивна ефикасност како орална контрацепција но без несакани ефекти.Светска здравствена организација WHO објави дека спиралите се најдобар избор за планирање на семејството.

Steryair is a device for air sterilization, by means of ultraviolet radiation. It is an innovative device for reducing the bacterial charge of the air in environments at risk of aerial contagion, such as sterilization rooms, sugeries and dental surgeries, microbiological labs, hospitals, daily clincs, emergency departments, waiting rooms, quarantine areas and other medical environments. Also in the pharmaceutical industry, veterinary facillities, nurseries, kindergartens, schools, food industry etc.